Over ons

Over de VondelGames

VondelGames is een jaarlijks terugkerend evenement waar het aangepast sporten centraal staat. Tijdens dit evenement stelt de deelnemer een persoonlijk doel waaraan hij zal werken tijdens een van de races of runs die georganiseerd worden. Tevens is er de mogelijkheid voor de reguliere sporter om deel te nemen aan dit evenement, op deze manier laten we zien dat sporten voor en mét iedereen mogelijk is!

Met de jaarlijkse VondelGames willen de Gemeente Amsterdam en Reade, hét centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie, structureel meer aandacht vragen voor het belang van sporten voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte. Het inspireert, motiveert en vergroot de bewustwording van de doelgroep, maar ook van ‘de Amsterdammer’ op dit gebied. Het laat in de praktijk zien dat er op alle niveaus tal van mogelijkheden zijn om (aangepast) te sporten; van recreatief tot topsport.

VondelGames is een samenwerking tussen Reade en de Gemeente Amsterdam met als doel meer bekendheid te creëren voor de aangepaste top-, breedte- en recreatiesport. Reade organiseert dit jaarlijks terugkerende evenement voor zowel invalide als valide sporters. Het evenement biedt een podium voor alle facetten van aangepaste sport; van recreatief sporten tot topsport.

Over Reade

Reade biedt en ontwikkelt hoogwaardige revalidatiegeneeskunde en reumatologie. Hoofddoelstelling is de cliënt in staat stellen om zijn mogelijkheden optimaal te benutten en de best haalbare kwaliteit van leven te bereiken. Hierbij staan de (zorg)vragen en behoeften van de cliënt en zijn omgeving te allen tijde centraal en wordt uitgegaan van de autonomie van de cliënt.

Reade is betrokken, gastvrij en voortdurend op zoek naar manieren om de cliënt nog beter van dienst te zijn en werkt daartoe actief samen met andere organisaties. Dagelijks zetten meer dan 800 professionals zich met plezier in bovenstaande te verwezenlijken. Op basis van de cliëntmogelijkheden en -wensen leveren zij de juiste zorg, op het juiste moment, volgens de allerlaatste wetenschappelijk inzichten.

Naast medische zorg biedt Reade tal van aanvullende diensten die een goede terugkeer naar de eigen omgeving vergemakkelijken en/of maatschappelijke participatie maximaliseren. Sport is één van de pijlers van Reade en richt specifiek op sporttoeleiding, -participatie, -begeleiding en -prestatieverbetering.

Neem contact op

Organisatie VondelGames
Overtoom 283
1054 HW Amsterdam
+31 20 607 1607
BERICHT VERZONDEN!